Det är gott med sötsaker, det kan nog de flesta hålla med om. Men det får inte bli för mycket av det goda. Förutom att vikten påverkas så kan även tänderna göra det och då är det dags att ta tag i saken. Genom att bryta vanan av att äta sötsaker samt besöka tandläkaren kan man återställa balansen igen.

Akta dig för sockerberoendet

Har du fastnat lite väl mycket i rutinen att äta något sött? Kanske har du blivit lite beroende av att smaska på glutenfria bakelser och kakor i huvudstaden? I så fall kan du behöva uppsöka Södertandläkarna i Stockholm för att gå igenom dina tänder och se så att du inte har några hål. Socker påverkar som bekant tandemaljen och Södertandläkarna kan se till att laga eventuella hål eller bara rensa tänderna om så skulle behövas.

Något annat som också påverkas av socker är vikten. Att ha några kilon för mycket är inte ohälsosamt i sig, men att leva på för stora mängder socker är det och övervikt brukar bli ett symtom av ett för stort intag av socker. För din hälsas skull är det därför viktigt att bryta vanan av att äta sötsaker, oavsett om de är glutenfria eller ej. Mycket sitter i vanan så försök att hitta på något annat att underhålla dig med än att äta något sött.

Allt glutenfritt är inte nyttigt

Ett tag var det väldigt mycket prat om gluten och dess negativa inverkan på hälsan och Stockholm var inte sena med att hoppa på den trenden. Idag finns det många ställen dit man kan gå i Stockholm för att äta glutenfria bakelser, bröd och maträtter. Vissa ansåg att glutenfritt var nyttigare än att äta något som innehöll gluten. Även de som varken var glutenallergiker eller intoleranta hoppade därför på trenden. Dock behöver det inte vara sant. Många glutenfria substitut är inte alls nyttigare än gluten utan kan faktiskt vara onyttigare, åtminstone om man ska ta hänsyn till hur insulinet påverkas. Stärkelser förekommer i kolhydrater och påverkar blodsockret mer eller mindre. I vissa fall innehåller glutenfria alternativ rena stärkelser, däribland potatismjöl och majsstärkelse, vilka inte är ett dugg nyttigare jämfört med exempelvis havregryn eller vetemjöl.