Att skåla i ett glas med prosecco kan vara det som gör att en tillställning känns speciell. Det spelar ingen roll om det är någon som ska firas eller om du bara vill skapa en kväll med en särskild känsla, med prosecco kan du nå det du önskar.

Glutenfritt på fest

Behöver du glutenfri kost kan det kännas komplicerat att ordna en fest, och ännu mer att gå på en som någon annan i Stockholm arrangerar. Det finns gluten i så mycket och det är lätt att förstöra den festliga stämningen som skapats med prosecco om du måste leta upp någon som kan svara på ifall något av det som erbjuds är glutenfritt. Egentligen behöver det inte vara omöjligt att skapa glutenfria tilltugg för ett festligt tillfälle, men det krävs ju att någon tänkt på att det behövs.

Fler äter glutenfritt

Det finns olika åsikter bland forskare kring ifall det är bra att utesluta gluten för den som inte är glutenintolerant, men oavsett vad de kommit fram till finns det många som upplever hälsofördelar när de utesluter gluten från sin kost. Ju fler som äter glutenfritt, desto lugnare blir det för dig som inte vill ha gluten i snittarna till din prosecco eller i födelsedagstårtan. Är det tillräckligt många som väljer bort gluten för att de är glutenintoleranta eller av andra hälsoskäl, kan arrangörerna välja att göra helt glutenfria kalas och tillställningar. Även om de inte går så långt att de utesluter gluten helt kan det ökade antalet som önskar glutenfria alternativ göra att det blir lättare att räkna med att de ska finnas där, så du inte behöver bekymra dig för om du ska få något att äta. För säkerhets skull kan du alltid kolla med den som ordnar festligheterna i förväg. Är det en privatperson kan du ge tips om några enkla men festliga glutenfria alternativ och är det en cateringfirma, en pub eller restaurang kan du kontakta dem och kolla så de erbjuder alternativ som passar dig. Även du som inte vill äta gluten ska kunna vara med och fira, och du ska kunna dricka din prosecco utan att behöva bekymra dig för något annat på festen.